Hur kan jag betala?

Du kan betala med kreditkort, Swish eller Paypal via Stripe

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar vanligtvis beställningen nästa dag och levererar den sedan till dig inom 5-7 arbetsdagar . Leveranser utförs av Schenker och de kommer att ringa eller skicka ett SMS innan ankomst för att se om ni är hemma.

Hur stora är lådorna?

Växthus 3×6 m kommer i 6 lådor, där två lådor är större och tunnare, 200 × 120 cm och 10 cm höga och 4 lådor mindre 160 x 30 cm och en totalvikt på 100 kg. Du kan se bild på hur lådorna kommer packade här

Ingår allt?

Ja, allt ingår så att du kan montera  själv, pdf och video hittar du under respektive växthus.

Vilket klimat är det avsett för?

Tillverkaren har testat växthuset med 4 mm polykarbonat för vindar upp till 24 sekundmeter och vikten på snö är 160 kg per  kvadratmeter horisontell yta. Andra modeller  klarar av vindar upp till 60 sekundmeter och vikten på snö är 360 kg per  kvadratmeter . Se skillnad i ramen på denna bild. Med ett överkast av 6mm polykarbonat tål växthuset än mer snö än vad som anges for 4mm. Växthuset ska inte lämnas obevakat hela vintern eftersom man bör ta bort överflödig snö så att den inte ackumuleras på taket.

Hur beställer jag tillbehör?

Under varje produkt beskrivning kan du klicka i rutan för respektive produkt som läggs till i din varukorg . Du kan välja fönster, fönsteröppnare, extra dörr, hylla, bevattnings kit, odlingsbädd med mera.

Finns det starkare modeller för områden med mer snö?

Ja, det finns modeller med starkare ramar och polykarbonat skivor som är 6-8 mm tjocka. Växthuset med spetsigt tak klarar av vindar upp till 60 sekundmeter och vikten på snö är 360 kg per  kvadratmeter med 4mm polykarbonat, se hur ramen ser ut på denna bild .Med ett överkast av 6mm polykarbonat tål växthuset än mer snö än vad som anges for 4mm.

Finns det någon garanti?

Tillverkaren av växthus ger 24 månaders garanti på ramen samt 15 år på polykarbonat skivorna under förutsättningen att man följt bruksanvisningen och skötsel av växthuset. Bruksanvisningen i lådorna innehåller garantidokumentet och serienumret för varje växthus som du måste förvara för framtida kontakt.

Garantiförpliktelser
1. Tillverkaren ansvarar för produktens fullständighet.
2. Tillverkaren ansvarar för installationen av växthuset i enlighet med instruktionerna.
3. Producenten ansvarar för växthusets hållbarhet under vissa väderförhållanden.
4. Tidsfristen för att lämna in ansökningar är 24 månader från inköpsdatumet

Garantivillkor
Garantin gäller inte i följande fall:
1. Installera växthuset i strid med anvisningarna
2. Brott mot driftsreglerna.
3. Felaktig användning av växthus.
4. Deformation av växthuset till följd av markrörelse.
5. Översvämningar, orkaner och andra naturkatastrofer.

Hur ska jag tvätta polykarbonat skivorna.

Rengöring och tvättning av polykarbonat.
1. Skölj bladet med varmt vatten.
2. Tvätta lakan med en mild tvål eller hushållsmedel och varm
vatten, med en mjuk trasa eller svamp för att ta bort smuts.
3. Skölj med kallt vatten och torka av med en mjuk trasa.

Använd aldrig slipmedel eller alkaliska rengöringsmedel för att rengöra polykarbonat. Att skrapa eller skrubba ytan kommer att skada det skyddande lager på skivorna och förkorta hållbarheten. Skrubba aldrig ytan på polykarbonat skivorna med borstar,  metallduk eller andra slipande material. När du desinficerar ett växthus från patogener som orsakar svamp- och bakteriesjukdomar ska du inte använda ”svavelblock” för att undvika korrosion på ramen (svärtning).