Växthus i polykarbonat

Hur kan jag betala?

Du betalar för din leverans via med Svea faktura på 14 dagar, delbetalning, kort eller swish.

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar vanligtvis beställningen nästa dag och levererar den sedan till dig inom 7-10 dagar . Leveranser utförs av Schenker och de kommer att ringa eller skicka ett SMS innan ankomst för att se om ni är hemma. Kostnaden för leverans för alla beställningar är 490 kr

Hur stora är lådorna?

Till exempel Växthus 3×6 m kommer i 5 lådor, där två lådor är större och tunnare, 200 × 120 cm och 10 cm höga och 3 lådor mindre 100 x 30 cm och en totalvikt på 60 kg. Du kan se bild på hur lådorna kommer packade här

Ingår allt?

Ja, allt ingår så att du kan montera  själv. Instruktioner i PDF hittar du på denna länk och monteringsvideo hittar du här

Vilket klimat är det avsett för?

Tillverkaren har testat växthuset med 4 mm polykarbonat för vindar upp till 24 sekundmeter och vikten på snö är 60 kg per  kvadratmeter horisontell yta. Växthuset av modellen ”STARK” klarar av vindar upp till 60 sekundmeter och vikten på snö är 160 kg per  kvadratmeter . Se skillnad i ramen på denna bild. Med ett överkast av 6mm polykarbonat tål växthuset än mer snö än vad som anges for 4mm. Växthuset ska inte lämnas obevakat hela vintern eftersom man bör ta bort överflödig snö så att den inte ackumuleras på taket.

Vad är skillnaden mellan modell Linda och Stark?

Växthuset av modellen ”STARK”  har gummilister runt dörrarna och en starkare ram som klarar av vindar upp till 60 sekundmeter och snö på 160 kg per kvadratmeter på taket . Linda klarar av 25 m/s och 60 kg snö per kvadratmeter på taket och har inga gummilister runt dörrarna. Märk väl att tillverkaren använder samma bruksanvisning för båda modellerna. Se skillnad i ramen på denna bild.

Hur beställer jag takfönster och hyllor?

Under varje produkt beskrivning kan du klicka i rutan för respektive produkt som läggs till i din varukorg Normalt är att man väljer 1 st takfönster för 3x6m och 2 st takfönster för 3x8m och 3x10m. Tänk på att det även finns fönster i dörrarna för vädring under sommaren.

Finns det starkare modeller för områden med mer snö?

Ja, det finns modeller med starkare ramar och polykarbonat skivor som är 6-8 mm tjocka. Växthuset av modellen ”STARK” klarar av vindar upp till 60 sekundmeter och vikten på snö är 160 kg per  kvadratmeter med 4mm polykarbonat, se hur ramen ser ut på denna bild .Med ett överkast av 6mm polykarbonat tål växthuset än mer snö än vad som anges for 4mm.

Finns det video instruktioner

Monteringsvideo hittar du här , instruktioner i PDF kan du ladda ner på denna länk

Finns det någon garanti?

Tillverkaren av växthusen ger 24 månaders garanti på ramen samt 15 år på polykarbonat skivorna under förutsättningen att man följt bruksanvisningen och skötsel av växthuset. Bruksanvisningen i lådorna innehåller garantidokumentet och serienumret för varje växthus som du måste förvara för framtida kontakt.

Garantiförpliktelser
1. Tillverkaren ansvarar för produktens fullständighet.
2. Tillverkaren ansvarar för installationen av växthuset i enlighet med instruktionerna.
3. Producenten ansvarar för växthusets hållbarhet under vissa väderförhållanden.
4. Tidsfristen för att lämna in ansökningar är 24 månader från inköpsdatumet

Garantivillkor
Garantin gäller inte i följande fall:
1. Installera växthuset i strid med anvisningarna
2. Brott mot driftsreglerna.
3. Felaktig användning av växthus.
4. Deformation av växthuset till följd av markrörelse.
5. Översvämningar, orkaner och andra naturkatastrofer.

Hur ska jag tvätta polykarbonat skivorna.

Rengöring och tvättning av polykarbonat.
1. Skölj bladet med varmt vatten.
2. Tvätta lakan med en mild tvål eller hushållsmedel och varm
vatten, med en mjuk trasa eller svamp för att ta bort smuts.
3. Skölj med kallt vatten och torka av med en mjuk trasa.

Använd aldrig slipmedel eller alkaliska rengöringsmedel för att rengöra polykarbonat. Att skrapa eller skrubba ytan kommer att skada det skyddande lager på skivorna och förkorta hållbarheten. Skrubba aldrig ytan på polykarbonat skivorna med borstar,  metallduk eller andra slipande material. När du desinficerar ett växthus från patogener som orsakar svamp- och bakteriesjukdomar ska du inte använda ”svavelblock” för att undvika korrosion på ramen (svärtning).


Växthus med polyetenöverdrag

Är det svårt att montera ett växthus?

Nej, du kan göra det själv med enkla instruktioner och planer på slovenska, som du får med varje växthus. Du kan också titta på en video med våra instruktioner.

Vad är det för material på duken?

Det är polyeten med en tjocklek på 140 g / m2 vilket förhindrar förfall på grund av solen i upp till 4-5 år. Duken har två dörrar och många fönster med myggnät på båda sidor, den är vattentät och tål UV-strålar och ljusgrön för en vackrare trädgård.

Vad är ramen byggd av?

Ramen är gjord av massivt och tjockt stål för stabilitet och lång livslängd.

Hur skickas växthuset?

 Växthuset kommer i 3-5 lådor och väger cirka 60 kg.

Hur kan ett växthus användas?

Växthuset är utformat för användning som ett växthus av plast och bör användas för växtskötsel precis som i ett växthus. Men genom åren har deras användning täckt många kundkrav, och om du tänker på något som kräver skydd mot skadliga element är ett växthus ett kostnadseffektivt alternativ.

Vad är livslängden för ett växthus?

Växthuset har en ram av stålrör och kan hålla upp till 20 år . Duken måste bytas ut på 3-4 år.

Kan jag värma ett växthus på vintern?

Ja. Du kan värma växthuset och värmen ska inte riktas in i duken. Gas, el, fast bränsle, fristående eller upphängda värmeenheter är lämpliga för att minska värmekostnaderna.

Hur lång är leveranstiden?

Ditt växthus kommer att skickas inom 1-3 dagar efter beställning och kan öka med några dagar under beläggningen. Växthuset levereras vanligtvis inom 3 arbetsdagar efter beställningen.

Kan man öppna fönstrena?

Ja, varje fönster kan öppnas och har myggnät

Vad innehåller setet?

Alla våra växthus levereras som en komplett enhet redo att monteras. Våra standardsatser inkluderar galvaniserade stålrör för extra styrka, inklusive fundament rör, ringar, vinkelstabilisatorer och en ås.